CSILLAG ÉS LÉLEK

A Szaturnusz jegyváltása

A lassú bolygók esetében mindig érdemes figyelni a jegyváltásra, hiszen ilyenkor más energiaminőségek vesznek körül minket, mint amit már megszoktunk. A Szaturnusz december 23-án lépett át a Nyilas jegyébe, és 3 évig, 2017. december végéig itt is fog tartózkodni, leszámítva a június és szeptember közepe közötti 3 hónapot, ekkor ugyanis visszatáncol a Skorpióba. A Szaturnusz haladását mindig is a keringőre hasonlító mozgás jellemezte: kettőt előre-egyet hátra, mozgása kb. egyharmadát hátrálva teszi, ezért is tartózkodik ilyen sokáig egy jegyben.

A hatását leginkább a Nyilas Nappal, Holddal és ascendenssel rendelkező emberek érzik meg, de, mivel mindenkinek van a horoszkópjában Nyilas jegy, általában ebben kezdődik ház is, sőt állhat benne bolygó is, ezért ki-ki más és más területen (házhelytől és bolygótól függően), különböző intenzitással, de észre fogja venni az energiáit. Ezen területeket és a lehetőségeket csak a pontos horoszkóp ismeretében lehet megmondani.
Az erősebben Nyilas érintettségű embereknél (Nap, Hold, ascendens, amennyiben tudod, hány fokon áll) az idén a Nyilas jegy elején álló bolygókkal és tengellyel rendelkező emberek érezhetik energiáit (Napnál pl. a novemberi születésűek számítsanak mozgalmasabb évre), a jegy közepén állókat a jövő év, az utolsó harmadán állóknak pedig a 2017-es év lesz az intenzívebb.

Itt két energiaminőség találkozásáról van szó, a Nyilas a bizalom, hit, remény, könnyedség, szabadságvágy, nagyvonalúság, elfogadás, őszinteség, optimizmus, a bölcsesség, az intellektuson túli dolgok felé fordulás energiája, lelkes és lelkesítő, erőt, hitet adó, folyton kereső, de időnként türelmetlen, nem kitartó. Ebbe lép be a Szaturnusz energiája, a saját szabályokkal, korlátokkal, törvényekkel, felelősséggel.

A két energiaminőség ellentétes egymással, de éppen ezért nagyon jó hatással lehetnek egymásra. Gondolj csak bele, jó esetben a csapongó, lelkesen rohanót megállásra, megfontolásra, a folyton kifelé élőt megállásra, elemzésre, a vég nélkül tervezgetőt az idő józanságra késztetheti. De ugyanígy a visszájára is fordulhat, nyomasztó magányba, félelembe is késztethet érzékeny embereket.

Ha figyelsz, és valamennyire már kívülről is tudod magad figyelni, akkor sokat segíthet ez az állás.

A Nyilas jegyben született embereket saját hitük megtalálásához segítheti hozzá azáltal, hogy minden felvett, mások, vagy a divat miatt követett „tanításokat”, hitet addig faragja rólad (persze fájdalmasan, kemény felismerések által is akár), amíg meg nem találod azt, amit magad is élni tudsz, nem csak hiszel benne. Itt a hangsúly azon van, hogy éld a Hitedet. Ha nem működik, vizsgáld felül. Ebben segít sokat a Szaturnusz, egyfajta tükörként fog működni. Ha ügyes vagy, hamar meglátod az illúziókat, ha túlságosan ragaszkodsz a saját elképzelésed helyességéhez, akkor olyan élethelyzeteket hozhat, ami segít levetni őket.

Ha a Holdad áll a Nyilas jegyben, akkor a Szaturnusz áthaladása az érzelmek területén fog a „földre visszahúzni”.  Egyrészt segít abban, hogy önmagadra lelj, ne mások befolyásolása miatt tegyél meg bármit, hanem azért, mert magad szeretnéd, magad miatt. Kicsit kijózanító, a túlzott lelkesedést is mederben tartja. Felismerheted, hogy mely érzelmek valódiak, és melyek „tanultak”, mások bizalmát, szeretetét kivívni, vagy milyen érzelmi eszközökkel manipulálsz, hogy kövessenek. Ebben az esetben is az éberséged, figyelmed segíthet a fájdalmas tapasztalatok elkerülésében. Ugyanis a Szaturnusz türelmes tanító, nem véletlen sétál többször oda-vissza egy-egy ponton, többféleképpen is megpróbál önmagadra ismertetni.

A Nyilas ascendensű embereknél a külvilág előtt felvett, mások által ránk vetített „arcunkat” segít lemosni ez az energia. Egyrészt a tudatalattiban mélyen gyökerező, úgynevezett hozott tulajdonságokkal szembesít (amit talán a legnehezebb felismerni, hisz az ember alaptulajdonsága, az emberiség által elfogadott maszkokról van szó) Egy példa: felelős vagy a körülötted élőkért, ez a nagy többség által elfogadott „pozitív” hozzáállás. De vajon hol a határ? Akkor is felelős vagy, ha magad belerokkansz? Megéri pl. gyűjtögetni a gyerekeknek, mindentől megfosztva magad, hogy a halálod után esetleg egymást öljék a hagyatékért? Mi segíti az embert jobban a felismerésekben? A cél ugyanis ez. Mi a nagyobb segítség? Ha mindent megadsz, vagy ha kézen fogod, és megtanítod „élni”?

Másrészt a ránk égett ego koptatása is lehet az eredmény. A szülőktől, tanároktól, életünket befolyásolóktól felvett tulajdonságok elhagyásában, a cél itt is az, hogy felismerd, ki van az álarcok mögött. Az ego tiltakozni fog, mert ebben hatalmát látja elveszteni, de lásd meg ezt is, a lélek nem tud félni, csak a mulandó.
Felhozhat mélyre ásott félelmeket, ezekkel is érdemes szembenézni, mert, bár hagyhatod is, de attól nem múlik el, csak eltemeted.
 
A Szaturnusz energiájának a célja, hogy elvigyen az anyagi világ mögé, a szellem megismerése felé. Mivel az emberi élet lehetetlen lenne korlátok nélkül, hisz a folyó is azáltal válik folyóvá, hogy mederben van, a korlátaid tágításával, a nem sajátjaid levetésével határozott, de türelmes módon vezet rá, hogy felfedezd, ki is az, aki a szemeiden keresztül figyeli az életedet.
 
Aki nem a tinédzser éveit éli, az visszaemlékezhet, mi történt vele az előző Nyilas jegyben járó Szaturnusz ideje alatt 1985. november közepe és 1988. február közepe között. Fontos, hogy ne a konkrét eseményt figyeld, hanem próbáld meg az idő távlatából meglátni, miért történhetett, mire próbált tanítani, ahogy fentebb leírtam.
Azokhoz a témákhoz terel vissza, amik kicsúsztak a kezeink közül, vagy nem dolgoztuk fel, esetleg fel sem ismertük.
 
Ne félj ettől az időszaktól, hanem használd fel, minden a segítségedre van, fogd meg a tanítód, a Szaturnusz „kezét” és menj végig békében ezen a 3 éven, engedd, hogy vezessen, merj változni, változtatni.
 
Ha tudni szeretnéd, hogy rád hogyan hatnak ezek az energiák, keress meg az Elérhetőségek menüponton keresztül..
 
 2015. szeptember