CSILLAG ÉS LÉLEK

 
Heti útravaló: június 1-7.
 
Még tart a múlt héten is tapasztalt lendület, alighanem jó pár belső (némelyik a külvilágba kihelyezett) akadállyal találkoztál (félelem, kishitűség, megfelelni akarás, félreértések). Ha már felismerted, tudatosítottad magadban ezeket (és nem kened a másik emberre vagy a körülményekre), a keddi telihold megadja azokat az energiákat, amivel lezárhatod, elengedheted.
Ahhoz, hogy végleg túllépj rajtuk, fontos, hogy ne megszabadulni akarj tőlük. Onnan tudod, hogy megérett az elengedésre, ha már nem hat rád. Ha közömbös leszel vele, ha „megszereted” a gyengeségedet. Igazán nem is tudod elengedni, hanem magától elmegy, szinte észre se veszed. Majd hetek, hónapok, sőt akár évek múlva fogod felfedezni, hogy ez már nem zavar.
Viszont ha újra ugyanabban a gödörben találod magad, akkor még dolgod van vele. Mindig azt figyeld, rád milyen hatással van a helyzet. Befelé figyelj. Magadra, hogy mit érzel.
A hét második felében a Mars energiája segít lépni. Továbblépni. Kilépni a megszokott körökből, erőt ad, bátorságot, hogy megtedd azt, amit eddig nem mertél. Most már talán nem is agyalod túl a helyzetet. Tedd meg az első lépést, a többi már menni fog magától. Minden arra vár, hogy indulj, az energiák pedig támogatnak.

Fodor Ákos gyönyörűen fogalmazta meg ezt ebben a haikuban:


Tanács


Ha félsz a tűztől:
menj hozzá mind közelebb,
hogy szíthasd, olthasd.