CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útravaló: március 16.
 
Az egyik legintenzívebb, legmozgalmasabb hét elé nézünk.
A kedden ismételten bepontosodó Uránusz-Plútó kvadrátról már karácsonykor is volt szó, a 6 éve vissza-visszatérő kapcsolódásról az archívumban is találhatsz írást. Kinek-kinek a legmélyebb, tudatalattiba elzárt félelmeit, berögződéseit, reflexeit bontja egyre erősebb energiával. Mivel pontosan csak a személyes horoszkóp alapján lehet látni, az élet mely területéről van szó, ezért segítségként annyit, nézd meg, életed mely területén járod újra és újra a köreidet, futsz bele ugyanabba a (kellemetlen, fájó) helyzetbe. Ott találod a felismerni és elengedni valókat. (Ha konkrétabb képet szeretnél kapni, keress meg személyes elemzésért.)

A Merkúr a másik főszereplő, előbb kvadrát fényszöget alkot a Szaturnusszal, majd együtt áll a Neptunnal, és hét végén pontosodik be a Plútóval alkotott szextilje. Nem az előre kiszámítható, logikus érvek, döntések, gondolatok hete lesz, készülj fel a félreértésekre, a meggyőzhetetlen érvelésekre, arra, hogy valami hiába logikus, mégsem az következik be. Mivel a hatodik érzéknek viszont kedveznek az energiák, ideje felismerni, hogy a szépen felépített, kidolgozott logikus gondolkodás egyre többször hagy cserben, viszont az első „megérzés” sokszor magad se tudod, miért, de működik. Figyeld az életedet, hogy a tapasztalataid által alátámasztott változásoknak utat engedj. Figyeld meg, hányszor választod a logikus, észérvekkel alátámasztott döntéseket, és a korábbi gyakorlattal szemben hányszor kell csalódnod a végeredményben. Biztos látsz bátor vállalkozókat a környezetedben, akik a sötétbe ugorva mernek nagyot vállalni és megtalálják útjukat, boldogságukat. Érdemes példát venni róluk.
A hét végi fényszöge segít a gondolkodásbeli dogmáktól megszabadulni, elengedni a már túlhaladott nézeteket, főleg a spiritualitás terén.

Jegyet vált a Vénusz, belép a Bika jegyébe, felerősítve a művészi ihletet, finomságokat, de az anyagi biztonság fontosságát is. A pénz is energia, engedd a mozgását, változását, ez is, mint a vizes szappan, ha túlzottan szorítod, kicsúszik a kezedből. Kezeld eszközként az életedhez, ne cél legyen.

A legfigyelemreméltóbb esemény azonban péntek éjjel a Nap jegyváltása, és egy napfogyatkozás a délelőtti órákban. A Hold még a Halak jegyében takarja el látszólag a Napot, és szinte előbukkanva mögüle belép a Kos jegyébe, végérvényesen utat engedve a megújulás jó ideje feszítő, kirobbanó energiáinak.
Az égen kirajzolódó csillagkép szépen mutatja a körülöttünk levő energiák minőségét. A felgyűlt érzelmi energiák (Hold) még az utunkat, legbensőbb célunkat is eltakarhatják előlünk, de ez csak ideig-óráig tarthat, átmeneti állapot. Valódi Énünk előbukkan, hisz minden történés, esemény ezt szolgálja.
A legerőteljesebb energiákat mutató jegy, a Kos energiái erőteljesen körülvesznek minket, de  használhatod a hatodik érzékedet is. Talán most a legkedvezőbb a helyzet valami újba kezdeni, de számíthatunk a „sors” segítségére is, elénk helyezi azokat az akadályokat, amikre szükségünk van még. Ne feledd, ezek is az utadat szolgálják.

Indulj, fogd kézen a sorsodat, tartsatok egy irányba.  Ha pedig úgy érzed, valamerre elhúz, tarts vele, ne várd meg, míg elránt, engedd, hogy vezessen.