CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útravaló: május 11.
 
Vannak időszakok, mikor úgy érzed, semmi nem sikerül. Mikor látszólag összeesküdött a világ ellened. Bárhova lépnél, csak korlátokba ütközöl, indulnál valamerre, de valami mindig közbejön.
Több oka is lehet az akadályoknak.
 
Lehet, hogy nem jó felé indulnál. Hogyan máshogy tudná a „sors” ezt a tudtodra adni, mint nehézségekkel.

Oka lehet az is, hogy „leteszteljen”, mennyire vagy kitartó. Hogy az első akadálynál feladod, vagy az álmodért minden erődet, furfangodat beveted.

Az is lehet, hogy úgy akarsz továbblépni valamin, hogy még nem oldottad meg. Ilyenkor újra megkapod a leckét. Vagy úgy, hogy nem „mehetsz” tovább, vagy úgy, hogy egy hasonló gödörben találod pillanatokon belül magad.
Ha azokhoz az emberekhez tartozol, aki nehezen zárja le a múltat, akkor különösen figyelj erre, mert nem véletlen vagy „megáldva” ezzel a tulajdonsággal. Ha például szakítás után még hónapokkal, évekkel később is csak a keserűség, megbántottság jön elő belőled, ha eszedbe jut, akkor érdemes visszapörgetned az időt, végignézni újra az együtt töltött éveket egy másik szemüveggel. Azzal, amivel nem csak a bajokat, problémákat látod meg, hisz utólag csak ezek jutnak eszedbe. Vedd észre azt is, mennyit változtál a társad hatására, lásd meg a jót is, nem véletlen voltál vele együtt. Csak akkor tudsz továbblépni, ha felismered minden előnyét, mindazt, amivé általa váltál. Addig nagy eséllyel csak egy újabb hasonló kapcsolatba futhatsz bele.

Ne félj felidézni a múltat azért, hogy elengedhesd!

Az utadba kerülő akadályokat legkönnyebben úgy veheted, ha már az elején megkérdezed magadtól, miért, milyen felismerésért kerültem ebbe a helyzetbe. Egy kicsit „kintebbről” nézve, úgy, mintha nem is a tiéd lenne. Tudatosan megélve hamarabb elenged, hisz csak addig van rá szükséged, míg fel nem ismered, mi végre az egész.

Az akadályok (is) érted vannak, használd őket, hisz a boldog, gondtalan élet tapodtat se vinne előre a felismerések útján.