CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útravaló: július 20.
 
Akár az Oroszlán hetének is lehetne hívni ezt az időszakot, mert a hét egyik érdekessége, hogy csütörtökön együtt lép át a Nap a Merkúrral az Oroszlán jegybe. Nem véletlen, hogy ez a nap lesz a nyár egyik legmelegebb napja is. Energiáját, a Nap által uralt jegyről lévén szó, a beérés, kiáradás jellemzi, ahogy a Nap szórja forró sugarát, úgy „terül szét” az energia. Erős, de nem sodró, hanem nyugodt energia. Ebben is különbözik a Kos intenzivitásától. Átitat, felmelegít, belülről táplál, ennek az energiának a hatására érik be a gyümölcs, válik mézédessé az íze, itt a minőségi átalakulás a lényeg. A gyümölcsök már nem növekednek, hanem édesednek, érnek, színesednek.

A benned tudatosult felismerések most érhetnek be. Minden, amit megéltél, jó és kellemetlen, az idevezető út eddigi kanyarjai értelmet nyerhetnek.

Pihenj meg, figyeld a belső világodat. (Legtöbb ember ilyenkor veszi ki a szabadságát, nem véletlenül.) A gyümölcsnek is megvan az ideje, mikor érdemes leszedni, ha korán veszed le, még savanyú, íztelen, ha későn, már lepotyog, megromlik. A felismerések is a maguk idejében jönnek. Ha korábban próbálnád, csak elmejáték, agyalás lesz belőle, ha későn, esetleg lemaradsz az előnyéről, elszalasztod. Úgy is lehet fogalmazni, itt az ideje.

Arra figyelj, hogy ne engedd az elmét eluralkodni. Minden elért eredményt megpróbál kisajátítani, arra sarkall, hogy csak gondolkodj logikusan, hisz az a lényeg. Ne hagyd, hogy a felismeréseidet ellopja.

Pihenj, lazíts, engedd, hogy benned is érjenek életed „gyümölcsei”.