CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útmutató: július 27.
 
Két bolygó is látszólagos hátráló mozgásba kezdett az égen, mindkettő reflektorfénybe helyezi a felismerni valókat.
A Vénusz a pénzzel, az anyagiakkal való kapcsolatunkat hozza előtérbe, felbukkannak a ragaszkodásaink, a birtoklási vágyunk. Ne lepődj meg, ha elveszted kedvenc tárgyadat, vagy váratlanul komolyabb kiadásra lesz szükséged. Különösen az „értékes” dolgok láthatják kárát ennek a tanulási folyamatnak. Figyeld meg, mennyire vagy a tárgyak rabja azáltal, hogy ragaszkodsz hozzájuk.

Jó terápiának tűnik az adományozás, teszteld magad azzal, hogy számodra kedves tárgyadat adod oda rászoruló embereknek, állatoknak. Hasonlóan jó ebben az időszakban, ha önkéntes munkát vállalsz, mert az időd is lehet ragaszkodásod „tárgya”. Ezt főleg azoknak ajánlom, akik mindig sietnek valahova. Mindez persze akkor hozza a felismeréseket, ha megteszed, s közben figyeled magad, milyen érzéseket hoz elő belőled. Figyeld meg, hol feszül a tested, milyen érvekkel próbál az egód lebeszélni minderről, milyen kifogásokat keres a megélés alól való kibújásra. Minderre szeptember első hetéig lesz időd.

A másik „hátrálásba fogó” bolygó az Uránusz, ami egészen karácsonyig „segít” a felismerésekben, elengedésekben. Ennek részletes kifejtéséhez jó tudni, melyik házadban áll a bolygó, és épp melyik felett vonul át. Ennek a két területnek az analógiáit hozza előtérbe, jó uránuszi módon természetesen váratlanul. Teszteli a rugalmasságunkat. Meglátod, hogy csak beszéltél-e a könnyed változtatási képességedről, vagy meg is tudod tenni. Azt azonban sose feledd, hogy minden történés téged szolgál. Mégpedig addig, míg fel nem ismered azt, amire utalni akar. Ha a sors kezét, a véletlent, legfőképp ostoba környezetedet okolod az eseményekért, újra fogod járni az „iskolát”.

Engedd, hogy történjen az életed, ne állj ellen annak, ami jön, figyeld a belső feszültségedet és próbáld meg elengedni. Ha már egyszer bedobnak a mélyvízbe, kiabálhatsz, prüszkölhetsz, dühönghetsz, de akár úszhatsz is egy jót.

A csütörtöki telihold pont ezeket az elengedéseket könnyíti meg az energiáival. A teljes fényében ragyogó Hold a Vízöntő jegyében segíti a ragaszkodások felismerését, elengedését.

Még aznap visszatér a Vénusz az Oroszlán jegyébe, hangsúlyozottan a pompa, a luxus „értékét” mutatva kinek-kinek a ragaszkodása mértékében. Figyelj, keresd meg magadban, mik azok a fontosnak vélt dolgaid, amik nélkül nem tudod elképzelni az életedet, és teszteld magad, próbáld meg legalább egy kis időre nélküle.