CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útravaló: augusztus 3.
 
Nagyon mozgalmas hetünk van, az energiák úgy keverednek, mint a biliárdgolyók egy pontos kezdőlökés után. A középpontban a Szaturnusz áll, most körülötte forognak, vele „ütköznek” a fényszögekkel a bolygók, mégpedig kvadráttal a Jupiter, Merkúr, Vénusz, trigonnal a Mars.
Nem is egyszerű kibogozni, hogyan hathat ez az életünkre.

Mivel a Szaturnusz épp most fejezte be hátráló mozgását, már nem visszafelé „takarít”, hanem az előrehaladás útját tisztogatja. Vagyis nem a múltban elásott feszültségeket tárja elénk elsősorban, hanem azokat, amik a továbblépésünket akadályozzák. (Igaz, ezek is a múltunk, eddigi életünk beidegződései.)

Megszűnik a helyben topogás érzete, esély adódik a változtatásra, de az út nem vörös szőnyeggel leterített, hanem inkább egy akadálypályához lehet hasonlítani. Lesznek gátak, amiket át kell ugrani, kidőlt fák, amiket ki kell kerülni, vízátfolyások, amik fölé átkelőt kell építeni, hogy tovább tudj haladni.

Természetesen ezek mind képletesek. Az erőd, elszántságod most sokat segít. Ha sikerül elengedni az önsajnálatot és elhatározod, hogy továbblépsz, az erő meg lesz hozzá. Mint általában mindenkor, most is mindenkinél máshol jönnek elő a nehezítések. A lustának mozdulnia, utazni kell, a takarékosnak a kiadásai nőhetnek meg, aki mindent előre eltervezne, annak a tervei borulna, a türelmetlennek várnia kell, stb.. Az általánosságban elmondható, hogy most nehezebben látod meg a problémákban a tanítást, pedig most is, mint mindig, ezzel a céllal kerülnek eléd. Minden ledöntött akadály benned is leomlik, nemcsak körülötted, mégha a külvilágban is testesült meg.
Nem mindegy azonban, hogy melyik akadályt hogy szeretnéd legyőzni, hisz sok energiát elvehet, ha a vizes árkot ki akarod lapátolni átugrás helyett, az utadba kerülő fát kivágod, ahelyett, hogy megkerülnéd. Hallgass a megérzéseidre!

A hét másik főszereplője, a Jupiter nyújtja segítő kezét. Amint befogadod a helyzetet, ha nem kapálózol ellene, elengedi a szorítást. Ha túl feszült vagy, mozogj, ha nagyon ideges, akkor hallgass zenét, rajzolj, hívd segítségül a művészeteket, az kisimítja a lelked.

Mindeközben ne feledd a téged körülölelő világot, minél többször állj meg egy-egy pillanatra, emeld fel a gondoktól súlyos fejed, hogy meglásd, mennyi szépség vesz körül, hisz a természet ünnepel, éppen gyümölcsét érleli.