CSILLAG ÉS LÉLEK

Gyermekasztrológia


 Aki egy kicsit is járatos az asztrológiában, az tudja, egy születési horoszkóp rengeteg információt tartalmaz a tulajdonosáról. Mikor megszületik egy kisbaba, mindössze egy három kiló körüli, ideje nagy részét alvással töltő kis emberkét látunk és alighanem minden szülő, nagyszülő szeretné tudni, kit tart a kezében.

Léteznek újságokban, interneten babahoroszkópok, ám ahogy a felnőtteket, úgy a gyermekeket sem lehet a 12 állatövi jegy skatulyájába betuszkolni.

Amire viszont lehetőség van, hogy a gyermek (percre) pontos születési ideje alapján térképet kapjanak a szülők a pici földi útjához.

 És hogy mit tartalmaz ez a térkép?

Például azt, hogy gyermekünk milyen „közlekedési eszközt” választott. Rollerrel, kényelmesen, nézelődve, mindent aprólékosan megfigyelve fogja-e élni az életét, vagy teletankolt egy Ferrari-t és robog tűzön-vízen keresztül a célja felé. Mert a rolleres babát ne írassa be az anyuka karate suliba, a Ferrarist pedig sakkszakkörre….

Az is látszik a horoszkópból, hogy nagyjából hol a cél, mit szeretne megtanulni, megtapasztalni. Alighanem ha tudja a szülő, hogy csemetéje Budapestről Párizsba tart, akkor nem Moszkva felé fogja terelni (vagyis például ha az látszik, hogy ki akarja hozni magából a művészi tehetségét, ne matematika tagozatra írassa)

Természetesen pontos útleírást egyetlen asztrológus se tud adni, hisz a lehetőségeiből saját maga fog a gyermek választani, de hogy legyen miből válogatnia, abban a szülő tud legtöbbet segíteni, a szülőnek pedig az asztrológus.

Nagy segítség lehet, ha tudjuk például, hogy milyen a temperamentuma, hogyan lehet inspirálni, a szigor, a jutalom vagy a játékosság, ami célravezető, milyen sportág áll majd közel hozzá, milyen lesz a kapcsolata testvéreivel.

Tanácsot tud adni a szakember, hogy milyen iskolatípus illik a gyermek habitusához, melyik tanítási módszer a legtesthezállóbb neki és még lehetne folytatni a sort.

Fontos azonban itt is kihangsúlyozni, egy horoszkóp lehetőségeket mutat. Mind tehetségben, tulajdonságokban, mind sorsban, életútban. Az egyén szabadsága, hogy ezek közül melyiket éli. Így az asztrológus is csak támpontokat adhat a szülőknek, mely életterületekkel érdemes megismertetni gyermekét, hogy kiegyensúlyozott, adottságait és lehetőségeit megélő, boldog ember váljék belőle.

Ahogy Goethe tökéletesen megfogalmazta: “A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.”  

Ha érdekel gyermeked, vagy unokád élettérképe, keress meg.