CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útravaló: április 13.
 
A Nap utolsó hetét tölti a Kos jegyében, az energiák is szép lassan finomodnak, amit a Merkúr jegyváltása is mutat, a Kos jegyből a Bikába lép, követi a Marsot.

Nézd meg a természetet, gyönyörűen mutatja ezt a folyamatot. A rügyek kipattanásához, a hajtások előbújásához hatalmas energia kell, át kell törniük a télen kiszáradt kérget, a megkeményedett földet, nem is menne ez szelíd energiákkal. Ezt az intenzitást azonban nem lehet tartani, hisz akkor hirtelen hosszú vékony, gyenge ágak keletkeznének, amelyek nem bírnák el később a termés súlyát. A virágzáshoz már más energiák kellenek.

Ez a fékezés hete, már átalakul, lassul, finomodik az energia, „átáll” a minőségi, gyarapító „üzemmódra”. Gondolj csak arra, ahogy a levest főzöd. Ahhoz, hogy felforrald minél előbb a vizet, maximumra tekered a gáztűzhely lángját, viszont forrás után visszaveszed takarékra, hogy az ízek lassan főjenek ki az alapanyagokból, ellenkező esetben zavaros lé lenne a végeredmény.
Most kerül szépen lassan az energia „takarék” módra, jövő hét elején a Nap jegyváltásával lesz ez teljes.

A hét elejére időzítsd a fontosabb, nagyobb változtatásokat, azokat, amik még elmaradtak, de ideje lenne. A hét vége (különösen a vasárnap) már a fordulópont, ahol számvetést készíthetsz a megtett utadról, javaslom, hogy befelé figyeléssel, csenddel teremts ennek alkalmas körülményeket. Egy erdei kirándulás, séta kiváló lehetőség erre. Ami pedig elmaradt, azt szombaton, az újhold energiáinak segítségével tervezd és valósítsd meg.

A Plútó hátráló mozgásba fordul a hét közepén, egészen szeptember végéig így is járja útját. Ezek az időszakok mindig egyfajta „nagytakarítást” jelentenek, azokat a mélyen eltemetett oldalunkat hozva elő, amik létezését nem voltunk, vagyunk hajlandók tudomásul venni. Legyél figyelmes, mert szembesülni fogsz velük. Elengedésük pedig azon múlik, be- illetve felismered-e létüket. Azt, hogy az élet mely területét érinti, csak a konkrét születési horoszkóp ismeretében lehet megmondani, ha kíváncsi vagy rá, keress meg az elérhetőségek valamelyikén.