CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útravaló: március 2.
 
A héten az uránuszi energiák lesznek túlsúlyban, érdemes figyelni a meglepetésekre, váratlan események sorozatára. Szinte minden területet érinthet, anyagiakat, érzelmi életet, a célokat…
A váratlan dolgokra előre nem tudsz felkészülni, legfeljebb abban, hogy várod a váratlanságot.

Mint minden életesemény, ezek is azért történnek, hogy tükröt tartsanak eléd. Leginkább a reakcióid fogják mutatni, mi az, ami még benned lappang, nincs tudomásod róla, vagy ugyan már van, de tagadod.
Valódi énünk akkor nyilvánul meg legtisztábban, ha nem tudsz „ésszel” előre felkészülni, nem tudod előre eltervezni, gyakorlatilag azt hozza ki belőled tisztán, ami vagy. Gondolj csak bele, mennyire más a reakciód, ha előre tudod, hogy az úton, amerre a kocsiddal tartasz, rendőri ellenőrzés van, vagy ha a kanyar után szembesülsz azzal, hogy elsuhantál egy trafipax mellett. Nem csak a sebességed más, hanem a benned levő feszültség (biztos, hogy a megengedettnél is lassabban fogsz haladni, ha tudsz róla). Viszont ha váratlanul ér, akkor többféle módon reagálnak az emberek. Van, aki fékre tapos, van, aki már fogalmazza a mentségeit, de olyan is, aki inkább iszkolna messzire, vagy abban reménykedik, hátha nem figyeltek éppen. A lényeg, hogy megnő az adrenalin-szinted és ha figyelsz, megláthatod, milyen ösztönök munkálkodnak benned.
 
Egy másik példa: sűrűn megesik, hogy valami fontos papír, kulcs, stb. eltűnik. Remekül mutatja az emberek reakciója azt, hogy hol tart a felismerésben: másokat hibáztat, idegesen, mindent kiforgatva keresi, esetleg leül, ellazul és megpróbálja felidézni, mikor és hol látta utoljára, vagy nyugodtan másra fordítja a figyelmét, hogy majd meglesz. Az esetek nagy részében ilyenkor kerül elő leghamarabb.

 Bármi váratlan történik veled a héten, ha akkor éppen nem is tudatosul, de az esemény után idézd fel, hogyan élted meg a helyzetetek.
Azt is érdemes megfigyelni, életed mely területén lesznek ilyen események, szépen mutatja a tükör, hol látsz még magadra homályosan.
Ha pedig nyugodt tudsz maradni, nem tiltakozol a váratlan esemény miatt, hanem állsz elébe, akkor már remekül éled a jelent.

A váratlan események ajánlatok, lehetőségek alakjában is megtalálhatnak. Nagyon erős késztetést érezhetsz, hogy belekezdj, de azt javaslom, most különösen fontos, hogy figyelj a belső hangodra (ami még mindig nagyon jól működik), mert az erős energiák belesodorhatnak nem kívánt folyamatokba is.

Mindezek mellett nyisd ki a szemed és figyelj a természet ébredésére, hallgasd a madarakat, nézd meg a fák duzzadó rügyeit, ha ráhangolódsz, érezheted a tavasz energiáit, erejét!