CSILLAG ÉS LÉLEK

Karácsonyi energiák


Alighanem mindenki érzi élete valamely területén, hogy a minket most körülölelő, ránk ható energiák nem átlagosak. A bolygók és fényszögeik analógiáját segítségül hívva kicsit nézzük meg közelebbről, milyen hatások várhatók az év végéig, rendesen megkeverve az ünnepek hangulatát.


Négy fontos eseményt emelnék ki, az egyik már most is érezhető energia, amit az Uránusz-Plútó kvadrátja jelképez (2009 óta vissza-visszatérő és még 2017 tavaszáig többször találkozunk vele), a másik a Szaturnusz-Neptunusz kvadrátja, a harmadik a Jupiter-Szaturnusz kvadrátja, a negyedik pedig az épp Szenteste jegyet váltó Nap, amely azért kap kiemelkedő szerepet, mert ebbe az energiacsomagba lép bele.


Látható, hogy valamennyi „lassú” bolygó, a sorsjelölő Jupiter, Szaturnusz és a transzcendens Uránusz, Neptunusz és Plútó érintve van, méghozzá kvadrát fényszöggel, ami a legnagyobb feszültséget mutató fényszög. Mégpedig az a fajta feszültség, amikor érzed, de nem tudod, honnan jön. Alighanem sok embernek lesz ilyen érzése az elkövetkező hetekben. Lehet minősíteni is, de nem érdemes, hiszen az energiák a változást inspirálják, legtöbbször a fájdalmas események porából születik a teher nélküli új. Természetesen most sem lehet konkrét tanácsokat adni, hisz mindenki a saját, meglevő energiái által találkozik ezekkel a feszítő rezgésekkel, ki-ki habitusa szerint fog rá reagálni, én csak erőt, bátorítást, útmutatást adhatok egy ilyen cikkel ahhoz, hogy életed most kiemelkedő területén merj lépni.

Konkrét tanácsot lehet viszont adni a személyes horoszkóp ismerete alapján, ha szeretnéd, jelentkezz és a születési horoszkóp segítségével megnézzük, életed mely területén milyen kihívásokkal találkozhatsz, mely változtatások lehetnek segítségedre, hol lehet az elakadás oka.


Lássuk részletesebben az energiákat:


Képzeld el ezt most úgy, mint egy nagy időjárási térképet. A kvadrátok benne a ciklonok, melyek haladnak a maguk útján, ütköznek, időnként felerősítik egymást, máskor elsöprik az utadból az akadályokat (akkor is, ha te nem láttad annak), rajtad is múlik, fogod-e az esernyőt, mielőtt kilépsz az utcára, vagy élvezed az arcodba csapódó cseppeket, esetleg fogod a szánkót és elindulsz a hegyekbe, vagy egy szál pólóban az utcán állva, vacogva szidod a természetet.


Az Uránusz-Plútó kvadrátról már korábban is írtam (lásd Archívum), nem vesztett aktualitásából. December 15-én válik egzakttá a fényszög, vagyis akkor érezhető legerősebben a feszültsége, de a bolygók táncának köszönhetően a gyengülő hatás március közepén újra felerősödik. Ebből is látszik, hogy olyan minőségek, berögződések, dogmák lebontásában van szerepe, amelyre az „ég” 8 évet ad, hisz addig tart ez a bolygókapcsolódás. A Plútó, a tudatalattit szimbolizáló bolygó energiái egyre inkább a tudatosság felé terelnek, az emberi megismerést a maga módján robbanásszerűen tágítja. (Gondolj bele, foglalkoznál-e magaddal, a tudatoddal, ha békés, harmonikus életet élnél?) Itt már nincs kesztyűs kéz, a két bolygó bármi áron kikényszeríti a felismeréseket újra és újra, míg a tudatosság szintjére nem kerül. Az Uránusz váratlanságával és a Plútó gyökerekig romboló hatásával számolva sejthető, hogy az ember nem kellemes eseményekkel találkozhat. Nézz csak körül a világban, a járványok, természeti katasztrófák (Plútó) sújtotta területeken az élet minősége gyökeresen változik meg, még ha ezt mi, távol élők nem is tapasztaljuk. Viszont bizonyos szinten behozza a mi életünkbe is ezt a változást, mindenkinek a felismerési ingerküszöb szintjén. Akinek kevés is elég, sőt, magától megindítja a változást, ott kisebb erővel, de aki túlzottan belesüppedt a világába, azt rendesen megrázhatja. Különösen a tudatosság felé haladó embereknél lehet erőteljes.

Az Uránusz a Kosban nagyon erőteljes, amúgy se tűri a korlátokat, ebben az esetben még nagyobb energiával rendelkezik a romboláshoz. A két bolygóminőség egymásnak feszülése agresszivitásba torkollhat. Az egyén életében azokat a korlátokat feszegeti, amik nagyon mélyen vannak beágyazva, egészen a tudatalattiban. Sokaknál ez a félelmek felerősödésével jár. Régről hozott sérelmek, sebek szakadnak most fel, de figyelj jól, mert a megoldást is adja, ahhoz viszont te is kellesz, hogy túl tudj lépni a korlátodon. (Amitől a legjobban tartasz, ott tanácsos lépni egyet.) Akkor is, ha megbántottak. Legideálisabb időpontja ennek a karácsony.

Keresd meg azokat a rokonaidat, ismerőseidet, akik most felbukkantak az életedbe és lezáratlan a kapcsolatotok. Engedj a makacsságodnak, tedd meg az első lépést. Saját megnyugvásod kérleli, hogy légy a bölcsebb, erősebb. A gyümölcsét is meg fogod kapni. Miközben viaskodsz magaddal, figyeld meg, az ego hány féle magyarázatot képes mindez ellen felhozni. Itt az ideje, hogy túllépj rajta.

A Szaturnusznak két kvadrátja is él decemberben, a Jupiterrel és a Neptunusszal. Mivel még a Skorpió jegyében jár (Szenteste fog átlépni a Nyilasba), ezért valamilyen szinten analógiájában kapcsolódik az Uránusz-Plútó kvadrátjához, hisz hozza a Skorpió jegy által a tudat alatt eltemetett karmikus feladatokat. A Jupiter kvadrát nem könnyíti meg a felbukkanó felismerések, feladatok megoldását, a büszkeséged lehet a gátja, hogy le tudd vetni a korlátaidat. Hozhat egyfajta örök ellenkezést minden tradicionális irányában, vigyázz nehogy a fürdővízzel kiöntsd a gyereket is. Generációk feszülhetnek egymásnak. Figyeld meg, honnan hozod a makacsságot (kitől örökölted), esetleg pont annak a személynek feszülsz neki, aki annyira hasonlít hozzád, vagy akire annyira hasonlítasz. Keresd meg a külvilág eseményeiben a tükröket. Amit belül nem fogadsz el, azt kívülről mutathatja a környezeted.

A májusig tartó Szaturnusz-Neptunusz kvadrát a korlátok és a határtalanság közötti kényes egyensúlyt hozzák felszínre. Csak a tudatos, az eseményeket valamilyen szinten kívülről látó lesz képes meglátni, hogy hol van szükség a túlhaladott korlátok, szokások lebontására, és hol okoz káoszt, anarchiát, ha a hagyományokat ész nélkül eltörlik.

A Szaturnusz jegyváltása épp a legmeghittebb napon segítséget adhat a problémáid túlhaladásában, hisz energetikailag is lazulást mutat, a zárt, kitartó, kritikus skorpiós energiákat felváltja egy lazább, optimistább, hittel teli energia, ezért is javaslom az ünnepeket olyan emberek társaságában tölteni, akik fontosak számodra, de esetleg problémás kapcsolatokkal rendelkeztek. Az ünnep energiái kivételes alkalmat adhatnak az elengedésre.

Az egyén életében konkrétumot ezen energiák hatásáról csak a személyes horoszkóp ismeretében lehet mondani. Ha felismered a problémáidat, feszültségeidet, akadályaidat, vitáidat a fent leírtakban, keress meg, és közösen kiderítjük, hol lehet az elakadás oka, mi segít a továbblépésen, életed mely területén ragaszkodsz a korlátaidhoz és miért. Több száz elemzés tapasztalatára támaszkodva segítek a haladásodban.


2015. december