CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útravaló: április 20.
 
A Nap belépett a Bika jegyébe, ahogy a múlt héten írtam, a mennyiségi növekedés átcsap minőségibe. Megszelídülnek az energiák, ami néhány embernél fura érzést okozhat, ha továbbra is a megszokott lendülettel haladna tovább. Ez az időszak, ahogy a növényeknél is, a gyarapodás alapjainak lerakását segíti (mint a virágzás). A biztosnak vélt dolgok, a biztonságot adó kapaszkodók között is letisztul a helyzet, amik nem adnak valós alapot, eltűntek, eltűnnek.
Figyeld a szavaidat. Nem attól lesz igazad, ha hangosan mondod. Attól se, ha sokszor mondod el. Lehet, hogy célba érsz vele, mert elhiszik azok, akik megtéveszthetők. De nem attól lesz igaz.

 
Mindez fordítva is így van. Ha elég tudatos vagy, észreveszed, hol akarnak manipulálni. Elég csak a tv-t bekapcsolni, vagy felmenni a net-re.  Vannak olyan esetek, mikor egyértelműen látszik a megtévesztés szándéka, de nagyon sokszor olyan finom módszerrel történik, hogy észre se veszed.
Próbáld ki, hogy beszélgetés, vagy a hírek olvasása közben nem csak kifelé figyelsz, hanem magadat is. Befelé. Az érzéseidet, reakciódat, érzeteket. A tested azonnal jelez, ha hamisat észlel, ezt csak akkor vesszük észre, ha mindeközben magunkat is figyeljük. Hosszabb gyakorlás után már automatikusan megjelenik és nevetve gördíted az egeredet át egy jól megfogalmazott címen, sőt, még el se olvasod, már tudod, mit rejt a cikk. Ugyanezt elérheted az emberekkel való kommunikációdban is, nehezen fognak átverni, azonnal észreveszed, ha hazudnak.
De ehhez magadat is figyeld!