CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útravaló: június 22.
 
A Nap belépett a Rák jegyébe, hamarosan a Mars is követi, hisz jó ideje kart karba öltve járnak, és ez így is marad még egy darabig. Az erő, energia, tenni akarás, de az ösztön is most „csúcsra jár”. Vigyázz, mert ez utóbbi olyan lépésekre ösztönözhet, aminek nincs valós alapja, ilyenkor hajlamos lehetsz előbb lépni, mint gondolkodni. Néha nem árt 10-ig számolni. Ugyanakkor a Rák jegybe érő Mars már nem olyan kiszámíthatatlan, mint az Ikrekben, tisztábban kirajzolódhat ki a célod.

Az Uránusz és a Jupiter trigonja azokat az energiákat segíti, amik segítségével tovább tudsz lépni. Valami újat, amit már rég fontolgattál, most könnyebben megteszel, mert nem rémít meg az újtól, ismeretlentől való félelem. Ha ügyes vagy, túl tudsz lépni egy korlátodon.
Ugyancsak segíthet abban, hogy a váratlan helyzeteket könnyebben elfogadd.

A harmadik említésre méltó dolog a héten a Merkúr és a Neptun kvadrátja, ami kedden a legerőteljesebb, de hétfőn még a Hold is hozzájuk kapcsolódik T-kvadtrátot alkotva. Ez viszont nem könnyíti meg a megérzéseire, szívére is hallgató ember életét, ugyanis azt mutatja, hogy nagyon kiélesedik a logika/ész és a hatodik érzék közötti ellentmondás.
Igazából ez is segítség, csak kevésbé kellemes, ugyanis tisztán láthatod a kettő közötti különbséget. Azt nem mondom, hogy a döntéseket segíti, hisz ez olyan, mintha a serpenyő két oldalára jó nagy súlyokat pakolnának. Hogy melyik oldalra kerül a nehezebb, azt az dönti el, mennyire hagyatkozol általában az eszedre, a logikádra, illetve mennyire bízol meg a megérzéseidben.
 Az emberek nagyobb részét nézve sajnos nagy az esély arra ezekben a napokban, hogy ha a már fent is említett energiák összeadódnak, több olyan döntés, lépés születik, ami elsősorban ösztönből, indulatból, logikából, észérvekből fakad.

Figyeld magad, a gondolataidat, tetteidet, szavaidat, mert ezeket a helyzetek arra használhatod, hogy szembesülj saját ösztöneiddel, rejtett indíttatásaiddal, felismerve őket pedig útjukra engedheted. Keresd a gyökereit, járj utána, honnan erednek, ki táplálta beléd, mikor tanultad, miért teszed, újra és újra tedd fel magadnak a kérdéseket, gombolyítsd fel, hogy végleg túlléphess rajtuk.