CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útravaló: augusztus 11.
 
Ha a múlt héten a Szaturnuszt neveztem főszereplőnek, akkor ez a hét a Jupiteré.

11-én jegyet vált, elhagyva az Oroszlánt, az elkövetkező egy évben a Szűz jegyben folytatja útját.
Bár a Jupiter életünkre gyakorolt hatásait elsősorban annak a háznak a területén látni, ahol épp átvonul (ehhez nem árt ismerni a saját pontos horoszkópunkat), azért nézzük meg, milyen energiákat mutat ez az állás erre az időszakra.

A részletekben lesz a lényeg. Ez nem azt jelenti, hogy bele kell veszni a részletekbe, hanem hogy most érdemesebb kicsit közelebb, magunk elé nézni. A felismerések könnyebben tárulnak elénk, ha eggyé válunk, és érezzük azt az anyagot, szerszámot, eszközt, amivel épp dolgunk van. Teljesen mindegy, mi az, lehet ez építőanyag, étel, növény, pénz, egy megírt levél, olvasott könyv, zene, bármi.

Úgy képzeld el az életed, mintha egy nagyítóval a kezedben néznéd azt, amit épp csinálsz. Ha egy virágot, egy marék földet, vagy akár egy papírlapot kinagyítva nézel, egész más világ tárul eléd. Megmutatja azt az arcát is, ami mellett a mindennapokban elmész. Hisz sietsz, nincs időd szemlélődni. Hát most legyen. Ha elengeded közben magad, „belelépsz” abba, amivel foglalkozol, hagyod, hogy beleolvadjon a kezedbe, a szemedbe, érezni fogod, nem csak látod. Érzed az energiáját, engeded, hogy a részed legyen. Próbáld ezt minél többször, mindennel, ami csak eléd kerül. Hagyj időt neki, és érezd a világot magadban!
Próbáld meg ezt az emberekkel is. Ülj le egy forgalmas helyre, és csak nézd a sokadalmat, engedd be őket magadba, érezd őket. Ha igazán el tudod engedni magad, mint egy folyton irányát változtató szellő, úgy ringatnak az energiák, sőt azt is megérezheted, hogyan hajtja őket előre a gondolat.

Mindennek a főpróbáját tartsd meg ennek a hétnek a közepén. A Jupiter, a befogadás bolygója megmutatja, milyen érdekes a közvetlen világod. Ne sajnáld rá az időt. Ha olyan szerencsés vagy, hogy tóparton nyaralsz, állj meg a vízben és érezd, talán ezt a legkönnyebb az erős, de simogató energiája miatt.
Minden, amit így „beintegrálsz” magadba, a részeddé válik, többé nem okoz konfliktust. Megérezheted a határokat is, a szaturnuszi energiák is működnek. De erre is szükség van, hisz mikor egy sötét teremben találod magad, csak a kezeddel tapogatva tudsz tájékozódni, kijáratot keresni.
Ha nem tudod, hol a korlátod, kiszabadulni se tudsz belőle.

Arra figyelj, hogy az egódnak, az elmének mindez nem fog tetszeni, már csak azért sem, mert az általa állított korlátokat fedezed így fel. Mindent be fog vetni, hogy belehúzzon a logika világába.