CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útravaló: május 25.
 
Kettősség jellemzi a hetet, egyrészt egy erős belső inspiráció, hajtóerő, ami az akaraton keresztül tettekre sarkall, másrészt azok az energiák lesznek erősek, amiket a „valami mindig közbejön” kifejezéssel szoktunk jellemezni.

A tetteket a belső vágy indítja el, ami kiindulhat akár gyermekkorból, mint megvalósítandó álmok, de a mindennapi élet is folyamatosan „gyártja” őket. Ha elég erősek a belső inspirációk, és az akaratoddal is egyesül, akkor már konkrét cselekedet, fizikai vagy szellemi megvalósulás is keletkezik belőle. A mostani időszakra mindhárom energiatípus jellemző, ezért is érezheted, hogy mehetnéked, „tehetnéked” van.
Mivel azonban felismerni jöttünk erre a világra, és minden ezt szolgálja, ezért most megtapasztalhatod szinte valamennyi belső korlátodat, ami ezeket akadályozza, természetesen leginkább a külvilágra kivetítve.

Ez azt jelenti, hogy amint megindulnál, megjelenik a kisördög, aki folyamatosan „duruzsol” a füledbe, hogy mire vigyázz, miért lehet esetleg rossz ötlet most lépni. Nemcsak a belső félelem lehet erősebb a szokásosnál (főleg az anyagi veszteségtől, a váratlan, szokatlan új helyzetektől, a változástól), hanem a külvilág is korlátokat mutathat. Például nehézkes adminisztráció, bonyolult ügyintézés, közbejött „véletlenek” is. (de haladó keresők már jól tudják, hogy ezek is saját belső korlátaink, csak kivetítve próbáljuk felismerni őket)
Mivel a helyzet alighanem rákényszerít, nézz szembe az akadályokkal, próbáld ne a külvilágot szidni a nehézségek miatt, hanem fordulj befelé, és keresd meg ezen akadályok belső lenyomatait, gyökereit önmagadban, a múltadban.

Ha a hivatalban csupa mogorva ügyintézővel találkozol többször egymás után, ne a világot szidd, hanem nézd meg, vajon nem vagy-e magad is mogorva, milyen hozzáállással indultál ügyet intézni.
Jó gyakorlat erre, ha megállsz, és egy kis lazítás után megpróbálsz a következő alkalommal mosolyogva, kedvesen beszédbe elegyedni a pult másik oldalán ülő emberrel. Próbáld a helyébe képzelni magad, mit érezhet a sokadik türelmetlen, agresszív ügyfél után. Talán neki is jól fog esni egy mosoly. Mindössze a nézőpontod megváltoztatásával már legalább két ember napját szépítheted meg, az övét és a magadét.

Változatlanul aktuális a hátráló Merkúr miatt a kommunikációs félreértés, akinek pedig arra van „szüksége”, szándékos károkozással, csalással is találkozhat.

Ne feledd, a külvilágban minden téged tükröz, a te felismeréseidet segíti!