CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útravaló: március 9.
 
Az energiák most legjobban a vajúdáshoz hasonlítanak. Erőteljes belső energiák, melyek kifelé törnének, valami új megszületését lehetővé téve.
 
Már látható, mi az, amit felismertél. Mik azok, amin túl vagy, amiknek a csapdájába már nem lépsz bele újra. Egyfajta számvetést is készíthetsz, listát azokról, akik és amik már nem hoznak ki a sodrodból. Gondol végig, hagyj rá egy kis időt, különben sose veszed észre, mennyit „haladtál”. Nézd végig a napodat, és lásd meg, mennyi mindent tudsz már nyugodtan kezelni, pedig nem is olyan régen még hasonló esetben ideges lettél volna, esetleg visszaszóltál, csapkodtál, kiabáltál, felháborodtál.  Ne hagyj ki semmit, családot, szomszédot, munkatársat, politikát, sportot, közlekedést, médiát… Ezek a felismerések adhatnak energiát a további tudatos élethez.
 
A vajúdás pedig belső energia. Még nem tör ki, de feszít, dörömböl. Belülről kalapálja a falaidat. Az, ami meg akar születni. Az az új, lényegesen kevesebb korláttal rendelkező Én. Lehet, hogy most érte el a legkeményebb falat.
 
Mint a kiscsibe a tojásban. Ha teheted, nézz meg egy ilyen születést, hatalmas élmény.
Erősnek kell lennie, hogy feltörje a tojáshéjat, belülről, különben elpusztul, megfullad. De te, aki kívül vagy, és várod a megszületését, nem nagyon tudsz segíteni neki. Ha sikerül is kis lyukat vágni a héjon a kis csőrével, nem bonthatod le helyette, mert még a bőréhez van tapadva, fájdalmas sebet okoznál neki. Csak akkor esik le, ha már megszáradt, elvált a testétől.
A folyamat nagyon hasonlít a tudatos ember megszületéséhez. A falaid (félelmeid, reflexeid, megszokásaid, stb.) lebontását nem végezheti el más, nem teheti meg helyetted senki, csak ha megértél rá, akkor tűnnek el. Talán annyiban különbözünk, hogy a mi héjunk több rétegből áll.
Koncentráld a figyelmed, mert az energiák ezt a belső folyamatot segítik.