CSILLAG ÉS LÉLEK

Heti útravaló: június 29.
 
Menj ki este a szabadba és nézz fel az égre észak felé, megcsodálhatod a Vénusz és a Jupiter együttállását. Ha megteheted, szánj rá egy kis időt, nézd, és próbáld beengedni magadba az élményt, „érezd” a szépségét, erejét, energiáját a testedben, magadban, hangolódj rá.

Most mindent, ami az anyagi rezgésszinten van, könnyebben megérezhetsz, megértheted, megtapasztalhatod. Ehhez a fokozott figyelmedre van szükség. Mégpedig nem az anyagra, hanem magadra kell ehhez figyelned, hisz az érzet, a tapasztalat mindig benned van. Mindent magadban érzel. Amikor elülteted a virágot, akkor ugyan a földet morzsolod, de ha közben „befelé” figyelsz, megérezheted a földet. Fogd a kezedbe és engedd, hogy belerezegjen a testedbe, fogd fel, érezd, „halld meg” az energiáját.

Bármihez nyúlsz, bármit fogsz, próbáld meg a „kezeddel látni”. Ahogy a vakok látják a színeket, úgy te is „megláthatod”, miből áll az anyag. Fogd a tenyeredbe, és engedd, hogy beléd folyjon.
Vízparton nyaralók ezt az egész testükkel érezhetik, mikor belemennek a vízbe. Állj meg, érezd az erejét, a végtelenségét, aztán a magadét is, bújj bele, mint egy kesztyűbe. Hisz magad is jórészt vízből állsz. Figyeld a sarat, a homokot, ahogy teret enged a testednek, mikor rálépsz. Érezd, ahogy körülölel minden.
 
Dolgozz minél többet most az anyaggal, és felfedi magát, ha figyelsz. Megkönnyíti az anyagtól való elszakadást is, ha érzed, ahogy rezeg, érzed, hogy nem más, mint rezgés, egy vagy vele, ilyenkor nincs eleje és vége, ahogy neked sincs. Csukd be a szemed, úgy könnyebb lesz.

Erősen függünk az anyagtól, legerősebben a pénz és az étel formája béklyóz. Ebből kifolyólag mindkettő erősen befolyásolja, meghatározza a tetteinket, melyet észre sem veszünk. A csütörtöki telihold a hét energiáival ezt az elszakadást segíti azáltal, hogy felismered, megtapasztalod az anyag határtalanságát, hogy képes vagy hatni rá, hogy valójában ugyanúgy jön létre a semmiből, mint a vízből a jég: egyre sűrűbb rezgés lesz.

 


„METAOPTIKA (II)
Nagyon figyelj, mert a világot
_teszed is_ azzá, aminek látod.”
(Fodor Ákos)