CSILLAG ÉS LÉLEK

Kétheti útravaló: július 6-19.
 
Kivételesen két hétre szól az útravaló, olvasgassátok el többször, mert ebben a két hétben sűrűn változnak az energiák. Nem is nagyon lehet napokra felosztani, úgy fognak keveredni, mint a vízbe öntött tinta, kiszámíthatatlanul. Mivel mindenkinek mások a hozott alapenergiái, így máshogy is éli meg ezt az időszakot.

Erős, főként belső feszültséggel kezdődik az első hét, ami leginkább azoknál az embereknél vetül ki a külvilágra, akik több belső ellentmondással, elfojtással rendelkeznek. Ha sok ideges ember jelenik meg a környezetedben, gondolj arra, hogy ők játsszák el a belső, feszült világodat, hogy észrevedd.

Nem lesznek ritkák a viták sem, régi sérelmek bukhatnak ki a szekrényből.
A hét második felében csitulnak a viharok, könnyebb lesz tízig elszámolni, ám jó pár embernél ez a kudarcok és balul elsült helyzetek következménye lesz.

A Merkúr jegyet vált, saját „otthonából”, az Ikrek jegyből lép tovább a Rákba. A következő hetet a merkúri ellentmondásos energiák fogják erőteljesen jellemezni.

A hétköznapokban ez a kommunikációban, a mozgásban, gondolkodásban fog mutatkozni. Hogy hogyan? Könnyebben elhiszel dolgokat, nehezebben tudod elmondani, amit szeretnél, jóllehet magad pontosan tudod, mit akarsz kifejezni, de ne lepődj meg, ha a partnered egészen máshogy értelmezi a szavaidat. Minden ember más környezetben nő fel, a szavak jelentésének, a hangsúlyoknak egészen más oldalát éljük. Van, akinek egy hangos szó is fájdalmas, míg másnak a kiabálás, az emelt hangerő a természetes. Kettejük kommunikációja könnyen félrecsúszik. Gondolj csak arra, hogy azt a szót hányféleképpen lehet kimondani, hogy „gyere”. A hangerő, a hangsúly nagyon meghatározó, nem is beszélve a testbeszédről. Ha ilyen helyzetben találod magad, próbáld megérezni, vajon miért kommunikál a társad máshogy, próbáld „felülről” nézni őt.

Ennek ellenére sok feszültséget okozhat, tehetetlennek érezheted magad, ami belőled is kihozhat olyan energiákat, erőt, ami eddig rejtve volt a szemed elől. Legerőteljesebb mindez 16-án, csütörtökön lehet, de ezen a napon lesz újhold is, mintegy kínálva a megoldást, a továbblépést, elengedést.

Engedd a feszültséget létezni, ne fojtsd el és főleg ne tagadd le, ne fogd másra. Ott van benned, de nem a tiéd, bármikor elengedheted. Amint nem az a fontos, hogy igazad legyen, amint meglátod benne a játszmát, már le is csatlakozhattál róla. Csak egy szál, ami rángat, mint a marionett bábu kezén. Kezedben az olló, amivel elvághatod. Ehhez viszont vállalnod kell a változás minden kényelmetlenségét, bizonytalanságát. Meg kell annak a bábunak tanulni egyedül megállni a lábán.